2012. szeptember 20., csütörtök

Mégegylecsó, zavaros

Szomorúnak tartom, hogy egy önmagát profinak gondoló stáb ilyen színvonal alatti módon képes csak tudósítani Kölnből, a világ legnagyobb fotós szakkiállításáról. Ezek a srácok láthatólag hiányos szakmai (és riporteri, és operatőri) tudással rendelkeznek, nem alkalmasak arra, hogy ezt a feladatot ellássák. Hangsúlyozom, jelenleg, tehát még belejöhetnek, ha tanulnak pár évet. A gépekről egyik tudósításban sem tudunk meg többet, mintha csak egy hang nélküli felvételen látnánk a masinákat. De még ez a jobbik eset. Mert amikor a tőmondatokon kívül egy-egy infót is megpróbálnak kinyögni, az hemzseg a butaságoktól.
 "A Sony NEX-VG900 rendkívül kisméretűre sikeredett, és full-frame-es érzékelőjének köszönhetően az összes A-bajonettes Sony-lencsét tudja fogadni."


Hát gratulálok. (A VG30-as kistestvér nem full-frame-es, mégis tudja ezeket az objektíveket fogadni. És nemcsak a Sony gyártmányúakat. Valahogy. Adapterrel. Nocsak. Sőt, már az elődök is tudták, a VG20-as, VG10-es. Tehát: a kompatibilitás nem függ össze az érzékelő méretével., full-frame-es voltával...)
Először valamilyen városligeti kis fotós rendezvényen kéne gyakorolni, vagy otthon a tükör előtt, nem Kölnben csapódni bele a lecsóba.

Hol vagytok régi jó, a szakma minden szegletét tüzetesen ismerő szakemberek, Kürti Ákos, Fejér Zoltán, és a többiek? Szükség lenne rátok...

1 megjegyzés:

  1. Mert nem a szakmai tudás számít, hanem az óccsóság és a gyorsaság. Ma nem az megy szakírónak, aki ért hozzá, hanem az, akit éppen megtalálnak a feladattal, és elvállalja két fillérért. Meg aki nyomja ki magából az anyagot ezerrel, a tartalom mellékes, lehet felületesen, lehet rosszul, csak legyen.

    VálaszTörlés