2014. december 1., hétfő

Szexárdos

A hipermarketbe, ami szemben van az út túloldalán, általában este kilenc körül szoktam lemenni valami ehetőért. Mivel nálam nem központi dolog az étkezés, ezért ez nem szokott valami fenenagy bevásárlás lenni. Az a néhány pénztárosnő, aki bevállalta rabszolgatartó főnökeinél az esti robotot, már évek óta ismer, és tudják, hogy időnként szoktam valami fenomenális baromságot hozzáfűzni az aktuális pénztári helyzethez, amin általában szoktak nevetni. Vannak köztük kifejezetten jó humorérzékű nők. 
Ma egyikük - aki egyébként ritkábban van este színen, de azért ismerem - feltűnően véreres, gyulladt szemekkel püfölte a kasszagépet, már sorbanálláskor kiszúrtam. Mögöttem egy huszonéves lány állt, valamiféle harisnyáspippi-szerű elvarázsolt sminkben, vagyis inkább festményekkel a szeme körül, két copfba fogatott, tizenhetedik századi ekhósszekér-színdarabba passzoló frizurával, szögletes-titkárnős pornósztár szemüvegben és batman-tetoválással az alkarján.
Mikor sorra kerültem, megkérdeztem a pénztárosnőt, vajon begyulladt a szeme?
- Á, csak tizenkét órája vagyok itt. Tegnap Szekszárdon voltam és...
- Azt hittem, mást fog mondani - kontráztam azonnal.
- Én is - vágta rá mögöttem azonnal valószínűtlenül magas, éles hangon Betmen Pippi.
A fáradt derék munkaerőnek kellett néhány másodperc, mire leesett a tantusz, ezalatt két teljes joghurtot és egy csomag földimogyorót is beütött a szerkezetbe. Onnantól kezdve viszont egész megváltozott a színe, és az eddig vörös szemei lettek a fején a legsápadtabb árnyalatúak.
- Szekszárdon voltam tegnap egésznap betanítani, nyílt ott egy boltunk, senki nem tudja még, mi a dolga....- hadarta el - ...jajj, de minek is mondanék ilyesmit - mondta zavartan, de azért poénra véve a dolgot.
De akkor már Pippi is vigyorgott mögöttem, mint a tejbetök.
Miután eljöttem, lehet, hogy ők női szemszögből még lezárták a dolgot egy félmondattal. De akkor én már ebben a taknyosvarjú időben szemetelő novemberi esőben baktattam a parkolóban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése