2015. március 17., kedd

Magnézium-citrát

Gyógyszertárba általában csak helyben kevert arckrémért, téli időszakban D-vitaminért és leggyakrabban magnézium-citrátért járok. A többi vitamint más forrásból szerzem be. Most pár nap a magnézium szedéséből kimaradt, éreztem is a biciklizés után a vádlimban, hogy itt az ideje venni. A gyógyszertárban hangzott el a következő beszélgetés az előbb:


- Jó estét kívánok, magnézium-citrátot szeretnék.
- Azt a tízdarabost? 
- Miért, van másmilyen?
(pár pillanat gondolkodás, negyvenöt fokban felfelé nézés, töprengő arc a negyvenes, jól karbantartott gyógyszerésznő produkciója, épp csak azt nem mondja, hogy ...ööö...)  
- Nem, nincs.
- Akkor olyat.
- Egyet?
(itt gondolkodás a részemről egy nagyon rövid pillanatra az igen előtt, hogy ne úgy válaszoljak, hogy "nem, tízet...")
Hölgy hátramegy, magnéziumot előhoz.... elmesélem neki, hogy a másik helyen elsütöttem a fenti poént, és a gyógyszertáros hölgy (kicsit idősebb, és nem olyan jól karbantartott) mosolytalanul majdnem leharapta a fejemet.
- Itt lehet viccelni - mondta a jól karbantartott.

Úgy látszik itt a tavasz.

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy ez a magnézium-citrát is olyan, mint a C-vitamin, hogy érdemesebb kimérve,porban grammra venni, mert úgy sokkal gazdaságosabb?

    VálaszTörlés
  2. Nyilván így van. Az Ikea-bútor, vagy a kerékpár-nagykereskedésekben a bringa is azért olcsóbb, mert a vásárlónak kell összerakni.

    VálaszTörlés