2015. április 14., kedd

Ez zajlik éppen

Vagy három éve vettem a feléneklőbe (khhm...khhmm.. gardrób) egy Audio-Technica fejhallgatót, mert a Philips (bármennyire is természetesen és jól szól) mindig rászólt a mikrofonra. (Különösképpen, mikor Döme feltekertette jól az alapot.) Azaz kihallatszott belőle felénekléskor a zenei alap, mert a Philips pereme csak szivacsból van, nincs rajta műbőr borítás, azaz nem elég zárt.
Amióta megvan, azóta utálom ezt az új fülest, mert bár jól néz ki és a rugalmas telefonzsinórszerű spirálkábele is pont megfelelő, kb. olyan 1,2 méter hosszúságú - szánalmasan szól. Olyan benne a zene, mint a döglött patkány valamilyen dél-londoni csatornában. De legalább nem szól ki az alap. Viszont tegnap észrevettem, hogy azok a Philips-fejhallgatók (van abból is három) amik ritkán vannak használatban, tompábban szólnak a napi munkához használt darabnál. És mivel rájöttem, hogy pár perc járatás után javult a hangjuk, így ma rávettem magam, hogy utánanézek a dolognak, hátha az Audio-Technicát is fel lehet éleszteni ebből a csatornaszagú állapotból. (Ezt is keveset használom...) Főleg azért, mert megyek hangmérnökösködni nemsokára egy fiatal filmes csapattal egy forgatásra, és oda ideális lenne, ha jobban szólna. (A Philipseknek öt méteres kábele van, vékony, gubancolódásra hajlamos, ráadásul nagyobb méretű, nem összecsukható, két füles elfoglalja a fél táskát. (Ugye kell egy fejhallgató nekem meg a mikrofonrudat tartó asszisztensemnek, hogy ne összevissza irányozza a puskamikrofont a dialógusok felvételénél.)


Úgyhogy ma éjjel ráküldöm ezt a bejárató cuccot a kis patkányra, hadd szokja. Holnap meg hallgatok rajta egy kis Bachot, valami középkori muzsikát, Chick Coreát, Béla Flecket, Ai Kuwabarát meg valami ütős kis rockzenét, kézenfekvő, hogy Extreme lesz az. Ja meg egy kis Level 42-t, annak elég jól ismerem a hangzását. Nagyon kíváncsi vagyok, rámozdulnak-e jobban a membránok a középre és a magasra, vagy marad az idegesítő karton tévésdoboz-hang...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése