2014. február 14., péntek

Telebálint

Van abban valami sorsszerűen gejl, ha Bálint-nap teliholdra esik... ezt már csak azzal lehetett volna fokozni, ha a felújított margitszigeti szökőkút a time to say goodbye zenéjére színes lézerfényekkel megvilágított pulzáló ejakulációba kezd (jelenleg téli mosolyszünetet tart), vagy ha Shrek és Szamár fátyolos szemekkel kiül a Gül baba türbe tövébe és ábrándosan bámulja az Újlipótváros felett sajtként bazsalygó nagy korongot...
De mégis volt, ami miatt tökéletesre sikeredett ez a nap. Például olyan tiszta és száraz volt a levegő, hogy a János-hegyről valószínűleg a Mátráig el lehetett látni. Ott ugyan ma nem voltam, de mintaszerű bringaidő volt, a szokott huszonötös kör olyan élvezetes élményt nyújtott, mint nyáron. (Erre a télre nem lehet panasz, egész végig lehetett biciklizni.) És tökéletes késő délutáni világítás keltette életre a város minden porcikáját. Minden plasztikus, finoman megrajzolt... Ritka az ilyen februárban. 
Megnéztem a Ferenciek tere befejezésével újraéledő városközpontot, és tényleg nagyon klassz így a környék. Mármint a sétáló része. Nyilván még jobb lenne, ha a burkolatok, korlátok, lámpaoszlopok és egyebek is egységes képet mutatnának. Így egy kicsit olyan, mint amikor a lelkes anyuka rászabadul a szövegszerkesztőre, és százféle betűtípussal és színnel "megtervezi" a gyereke szülinapi meghívóját... Egyébként az új Margit-híd is ilyen sajnos. De ne legyenek túlzott elvárásaink, nem minden korban a Mediciek diktálják és formálják az ízlést... mondjuk Fejér vagy Vas megye ötszáz éve se volt és ötszáz év múlva se lesz Toscana :)
Az Egyetem tér ezzel együtt megér egy kanyart, addig fogom lefotózni, amíg a felújított egyetemi épület mellett az ódon templom megmarad olyannak, amilyen most. Mert előbb-utóbb felújítják, biztos. 
A város péntek este olyan volt, mint egy pohár víz amibe dupla adag magnéziumtablettát dobtak. Lenyalt hajú ficsúrok "hosszúnyelű" vörös rózsákkal cikáztak mindenfelé a flaszteron, pezsegtek a renováláson átesett nők. Én meg csak élveztem, ahogy a szél végigsimogat, neki nem kell ahhoz külön dátum, hogy olyan legyen, amilyen. Öntörvényű, és ez így van jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése