2012. június 7., csütörtök

Madarak

Gyönyörűséges napos időnek indult a délelőtt. Egyedül a fűnyíró traktorok időleges berregése zavarta meg a margitszigeti virágoskert nyugalmát. Aztán úgy fél egy körül fokozatosan beborult. Egy csapat óvodás is érkezett a szemközti területre, és a füvön valamiféle körjátékot játszottak, két lelkes óvónő aktív részvételével.
Ekkor kezdtek gyülekezni a dolmányos varjak. Először csak az óvodások és köztem lévő terület fölött köröztek vészjóslóan, le-lecsaptak a fűre, majd egyre hangosabb károgással ellepték a mellettem lévő fákat. Hitchcock papa olvadozott volna a gyönyörtől, ha látta volna a vihar előtti állapothoz hasonló, egyre zordabb felhők nyújtotta háttérben a műrepüléssel egybekötött hangulatkeltést, ahogy hergelték egymást ezek az alkalmi lég-animátorok. Már az a jelenet következett volna, amikor lecsapnak a háttérben masszív zsivajjal hancúrozó gyerekcsapatra, de akkor, szinte majdnem varázsütésre véget ért a forgatási nap és elcsitultak a károgó bestiák. Addig harminc-negyvenen is voltak, majd hirtelen eltűntek, mindössze egy-két bamba példány körözött még a levegőben, akik valószínűleg egyébként is mindig le vannak maradva, és nem tudják, merre lakik az úristen.
Hát ez történt ma a szigeten. Az összes képet a padon ülve készítettem, a két "b" verzió kivételével az összes fotó vágatlan.





Az előző kép vágott, "b" verziója



Az előző kép vágott, "b" verziója




1 megjegyzés: