2013. október 27., vasárnap

Suhanni októberi avaron

A késő őszi meleg napok mély barátságot ápolnak a kerékpárosokkal. Különösképpen az ország egyik legkellemesebb bringaútján, ami Óbudát köti össze Szentendrével. Autóforgalmat úgyszólván nem is lát az ember, az egyik oldalon bebújik az erdőbe, aztán egyszer Szentendrén váratlanul kibukkan belőle.


Közben gyönyörködhet az ártérben, a Szentendrei-sziget csúcsában, a Megyeri-híd hatalmas tartószerkezetében, kidőlt és otthagyott fatörzsekben... 

Van ugyan egy szakasz Budakalásszal egymagasságban, ahol egy darabon elég vacak az út (rommá amortizálódott aszfalt), itt jobb, ha az utat szegélyező burkolatlan részen megyünk, de aztán visszabújunk az erdőbe, és már meg is érkeztünk. Szentendre határától a központban lévő népszerű dunaparti részig pedig egy hibátlan minőségű új bringaút vezet el minket a kertek alatt.
 
Ez az árkot U-alakban kell megkerülni, de...

...alternatív megoldás is van, bár nem túl biztonságos
Hétvégén érdemes vigyázni a szembeforgalommal, mert ilyenkor sok olyan kerekes is előveszi a járgányát, akiknek még rajta van a kormányon az árcédula, és váltáskor a használati utasítást böngészik. Szóval gyakorlatlanok, és a nyirkos avaron, a kanyargó keskeny úton nem lehetetlen megcsúszni. Van egyébként egy felső bicikliút is a főút mellett, akik arra mennek, nem tudják, miből maradnak ki. Én mindkét hétvégi napon kitekertem, párat kattintottam is, de csak a rend kedvéért, hogy ne cipeljem hiába a gépet. A panoráma 10 darab állóképből áll, kézből lőttem a sorozatot, állvány nélkül.



Ilyen kis vizipapucsok visznek át a szigetre

A cica megpróbálta velem elhitetni, hogy ő csak egy őszi falevél

Az egész városban megszokott látvány az ilyen növényekkel befuttatott fal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése