2013. május 28., kedd

Országimázs

Szerintem először azokat a részeket kellene rendbe tenni hirtelenszőke Döbröginknek Budapesten, ami eleve fővárosi hatáskör. High-tech cuccokat álmodnak a Margit-szigetre (miután a Margit-hidat már tönkretették az ostoba a korlát-lámpavas és kőtoronyerdőkkel, betömték az aluljárót, ami természetes kis kilátóként működött a Parlament felé), közben Budapest idegenforgalmi szempontból egyik legfontosabb pontja, ahová külföldiek ezrei érkeznek ilyenkor, a Keleti környéke gyakorlatilag évek óta rohad. Nem tudom, végiggondolta-e valaki, hogyha ide megérkezik valaki a világ civilizáltabbik feléből, és szeretne metróval eljutni valahová (aminek a lejáratát kitáblázás híján meg sem találja), első benyomásként ezt kapván milyen véleményt formál az országról? 

Hát, gondolom, olyat - amilyen ez az ország valójában. 

(Egyébként ez most onnan jutott eszembe, hogy évtizedek óta külföldön élő barátom elvitte már Németországban született fiát metrózni, és hátrahőkölt, mert 30 év távlatából nem ilyen emlékei voltak a magyar tömegközlekedésről (szándékosan nem írok közösségit). Szégyellte az országot és azt a bűzös csatornát a fia előtt, amit ma metrónak neveznek. Való igaz, valaha egyáltalán nem így nézett ki.)

1 megjegyzés:

  1. ...hozzáfüzném,hogy a Keleti pályaudvarnak egy olyan része tárult elém(amikor múltkor várakoznom kellett)meglepődtem,mert felujitottják azt a szárnyát ami a múltat idézi és gyönyörű!csak elrohanunk a metróaluljáró irányába és nem vesszük észre a meglévő szépségeket!Ajánlom tekerj arra,nekem egy kellemes csoda volt a keletinek egy kis szinpompája tárult elém!

    Ui:igen és sokmindenben igazad van,de próbáljunk meg a szépre figyelni,ami maradt persze...aztán ugyis megszokjuk

    VálaszTörlés